Παιδική Χορωδία ROSARTE

Η παιδική χορωδία ROSARTE, η οποία έχει 15 χρόνια πορείας υπό τη διεύθυνση της Ρόζης Μαστροσάββα, αποτελείται από 230 επίλεκτα παιδιά ηλικίας 6 έως 19 ετών. Περιλαμβάνει τρία τμήματα, το τμήμα φωνητικής προετοιμασίας, το παιδικό και το παιδικό-νεανικό.

Το παιδικό και παιδικό – νεανικό τμήμα διδάσκει και διευθύνει η Ρόζη Μαστροσάββα. Το τμήμα  φωνητικής προετοιμασίας διδάσκει  η Oλγα Αλεξοπουλου. Στο πιάνο  η Μυρτώ Ακρίβου για τα τμηματα 1+2 και 3 και το παιδικο-νεανικό συνοδεύει η Τζένη Σουλκούκη.
Η χορωδία λειτουργεί ως φυτώριο ικανότατων και πεπειραμένων χορωδών, με δεκάδες συναυλίες ετησίως στο ενεργητικό τους και αποσπά διθυραμβικές κριτικές από ανθρώπους του Πνεύματος και της Τέχνης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η ROSARTE έχει χαράξει μία σπουδαία πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Είναι η μόνη ελληνική χορωδία  που έχει κερδίσει  δύο φορές χρυσό μετάλλιο από  Ολυμπιάδες  Χορωδιών (GRAZ/Austria 2008 & RIGA/Latvia 2014) και συνεργάζεται τακτικά, μεταξύ άλλων, σε συναυλίες με όλες τις συμφωνικές ορχήστρες και τις επαγγελματικές χορωδίες της χώρας μας.

Επιγραμματικά αναφέρουμε τη συμμετοχή  της χορωδίας  στην τελετή έναρξης των Special Olympics με τον Εθνικό μας Ύμνο (Παναθηναϊκό Στάδιο, 2011), στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας προς την Αγγλία με τον Ολυμπιακό Ύμνο (Παναθηναϊκό Στάδιο, 2012), στις μεγάλες χριστουγεννιάτικες συναυλίες της ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις όπερες Tosca (Μέγαρο Μουσικής 2011 και Ηρώδειο 2012), Carmen (Εθνική Λυρική Σκηνή, 2010 & 2011), Pagliacci (Ηρώδειο, ΕΛΣ, 2009 & 2011), Τannhäuser (Μέγαρο Μουσικής, 2009), στην όπερα μπαρόκ Venus & Adonis (Μέγαρο Μουσικής 2015) ,στην Ακαδημία Αθηνών τιμώντας τον σπουδαίο Θεόδωρο Αντωνίου (2015) κ.α. επιδεικνύοντας  παράλληλα αξιοσημείωτη φιλανθρωπική δράση.

Το Πάσχα του 2015 και του 2016, προσκεκλημένη από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας  παρουσίασε τέσσερεις απαιτητικότατες συναυλίες στη Μόσχα, εκπροσωπώντας την χώρα μας στο σπουδαίο Πασχαλινό Μουσικό Φεστιβάλ της Ρωσίας.

Τον Δεκέμβριο του 2016 η Rosarte και η Μαέστρος της Ρόζη Μαστροσαββα είχαν την ύψιστη τιμή να βραβευτούν  από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά στις τέχνες και τον πολιτισμό

Τον Ιούλιο του 2018 η Rosarte θα συμμετάσχει στους 10ους Ολυμπιακούς Χορωδιακούς Αγώνες στο Tshwane της Ν. Αφρικής. Για αυτή τη συμμετοχή τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου Της Δημοκρατίας κου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Στοιχεία επικοινωνίας : Website:   www.rosarte.gr

email :      [email protected] / [email protected]

facebook: CHILDREN’S CHOIR ROSARTE

youtube:   ROSARTE children’s choir

Στοιχεία επικοινωνίας:  Γραμματεία 6977247494 κα Μαίρη Αλαφούζου

Login

Lost your password?