Ιταλία

Μεικτό συγκρότημα σημαιοφόρων

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του μεικτού συγκροτήματος είναι ο Τζιανκάρλο Κόρμπι.

Σημαιοφόροι της πόλης Κόρι.

Το συγκρότημα ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του έτους 1976 από νέους ενθουσιώδεις θιασώτες που ήθελαν να αναπαραστήσουν τη μεσαιωνική τέχνη παιχνιδιών με σημαίες. Μετά τη μελέτη των πρωτότυπων εγγράφων «Acta», που περιγράφουν τις λαϊκές παραδόσεις του 16ου αιώνα, η Ομάδα έχει δημιουργήσει μια σειρά παραστάσεων αφιερωμένες στη μακραίωνη ιστορία των «Gens Corana» («Κάτοικοι του Κόρι»), τις οποίες έχει παρουσιάσει στην Ιταλία και στο εξωτερικό.  Η χορογραφία αποσκοπεί στην ανάδειξη της συλλογική εμφάνισης ολόκληρου του συγκροτήματος και όχι στη διάκριση μεμονωμένων μελών.

Η ομάδα αποτελείται από κήρυκα, σαλπιγκτές, τυμπανιστές και σημαιοφόρους. Τα λαμπερά κοστούμια, η μουσική, το πέταγμα σημαιών μπροστά από το ακροατήριο, αναπαριστούν την ατμόσφαιρα προ πολλού περασμένων ημερών.

Με εργασία επί σχεδόν τριάντα χρόνια, οι σημαιοφόροι του Κόρι έχουν αναπτύξει το δικό τους μοναδικό στυλ και έχουν εξελιχθεί σε υψηλού επιπέδου επαγγελματικό Λαογραφικό Συγκρότημα, το οποίο συμμετέχει σε εθνικά και διεθνή φεστιβάλ. Αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα πιο διάσημα στην Ιταλία και ένα από τα πιο περιζήτητα στο εξωτερικό. Στο φεστιβάλ «Ο Πύργος του Σωτήρα» οι σημαιοφόροι του Κόρι θα συμμετάσχουν ήδη για δεύτερη φορά.

Διευθυντής του συγκροτήματος είναι ο Τζιανκάρλο Κόρμπι.

Login

Lost your password?